Košarkašice Jumpera ugostit će ekipu Zrinjskog 2010 iz Mostara

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkašice zeničkog Jumpera u okviru 10. kola Premijer lige BiH ugostiće ekipu Zrinjskog 2010 iz Mostara.

Ekipa Eldara Durmića trenutno je usponu forme. Imaju omjer 6 pobjeda i 3 poraza. Nalaze se na četvrtom mjestu na tabeli sa 15 poena. Imaju samo bod manje od trećeplasiranih komšija, zeničkog Čelika. Gošće iz Mostara stižu sa negativnim omjerom od 4 pobjede i 5 poraza. Sa 13 bodova su osme na tabeli. I pored razlike u kvaliteti dva tima u Jumperu su mišljenja da protivnice ne treba potcijeniti.

Niko se ne smije potcijeniti i mi sigurno ulazimo sa oprezom u narednu utakmicu. Jednostavno i Zrinjski ima svoj kvalitet. Dugo su zajedno i mi moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u susret. Moramo neke greške koje smo radili u Banja Luci da ispravimo, pogotovo što se tiče šuta za 2 ili 3 poena. Moramo procenat šuta dovesti na bolji novi. Mi ćemo izaći na teren i dati sve od sebe da pobjiedimo. Cilj nam je prije pauze da ostvarimo još jednu pobjedu“, kazao je Eldar Durmić, šef stručnog štaba KK Jumper.

Najbolji učinak u prošlom kolu na gostovanju kod Mladog Krajišnika imala je Adna Omerdić sa 15 poena. Optimista je pred subotnji susret.

Što se tiče atmosfere u ekipi, marljivo radimo i treniramo. Pripremamo se za sljedeću utakmicu. Vjerujem da ćemo tu energiju i atmosferu prenijeti na teren i da ćemo kao što trener kaže, ispraviti neke greške koje smo imali u prošloj utakmici. Ja bih ovim putem pozvala sve ljubitelje košarke da u subotu dođu u Arenu i da budete naša podrška i da budete naš šesti igrač“, izjavila je na današnjoj press konferenciji Adna Omredić.

Utakmica 10. kola Premijer lige za košarkašice Jumper-Zrinjski 2010 igra se u subotu 23. decembra sa početkom u 19 sati. (M. P.)