Zmajice spremne za sutrašnji meč protiv Bjelorusije

FOTO: Zenicainfo.ba

Ženska A nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi poraz u okviru UEFA Lige nacija, grupa B4 doživjela je Kopru od Slovenije sa 1:2 u susretu 5. kola.

Posljednji meč u okviru ovog takmičenja izabranice selektorice Samire Hurem odigraće sutra na Bilinom polju protiv selekcije Bjelorusije. Tim povodom danas je u Trenign kampu u Zenici održana press konferencija. Selektorica Samira Hurem, između ostalog kazala je da naš tim posjeduje kvalitet što su pokazali i kroz učešće u Ligi nacija u grupi B. Vjeruje da će grupnu fazu okončati pobjedom i izboriti plasman u A diviziju što bio bio veliki uspjeh i nagrada za sve djevojke.

Manji je pritisak, ali želimo pobjedu. Samo pobjeda nas interesuje u sutrašnjoj utakmici i vjerujem da su igračice svjesne svega toga. One su te koje su dosta toga u svemu ovome i napravile dobrog na terenu. Imamo kvalitet i sutra nas interesuje da izađemo samo s jednim cilljem i da pobijedimo. Pogotovo što igramo na Bilinom polju i pred našim navijačima“, izjavila je na današnjoj press konferenciji selektorica Samira Hurem.

Prema najavama sutra će zbog dva žuta kartona izostati nastup kapitenke Milene Nikolić. Kapitensku traku sutra će nositi Melisa Hasanbegović.

Slovenija je nekako iza nas, ali uradili smo neke analize i vidjeli gdje smo griješili. Spremni smo da to ispravimo već protiv Bjelorusije. Smatram da će biti teška utakmica, ne bih, apsolutno, da podcjenjujem Bjelorusiju. Vidjeli smo šta mogu protiv jakih i boljih protivnika nego što su one, ali, opet, sve je na nama i ako budemo na našem nivou, smatram da ćemo dobiti te bodove koji nam trebaju“, optimista je kapitenica Melisa Hasanbegović.

Sve je u našim rukama. Naravno, sve zavisi od nas, kako ćemo sutra izaći na teren tako ćemo i odigrati utakmicu. Smatram da treba da izađemo kao jedan tim, da izađemo sportski agresivno i, naravno, idemo po svoj cilj, odnosno po tri boda i da pređemo na prvu poziciju“, kazala je reprezentativka Amela Kršo.

Nakon pet odigranih kola u grupi B4 na tabeli je prva Češka sa 10 bodova, druga je BiH sa 8, treća Slovenija ima 6, a četvrta Bjelorusija sa 2 boda. Osim susreta BiH-Bjelorusija u posljednjem 6. kolu sastaju se još Češka-Slovenija. Utakmica BiH-Bjelorusija igra se na Bilinom polju sa početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan. (M. P.)