NUBBiH u posjeti Gradskoj biblioteci Zenica i Gradskoj biblioteci Kakanj

U okviru redovnih aktivnosti obilazaka i podrške bibliotekama Bosne i Hercegovine, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina, sa saradnicama posjetio je JU Gradsku biblioteku u Zenici i JU Gradsku biblioteku u Kaknju.

Ovčina je sa direktorom Gradske biblioteke Nerminom Ormanovićem i rukovodiocem za izdavaštvo i marketing ove institucije Midhatom Kasapom, razgovarao o radu i značaju COBISS sistema, te tekućim i planiranim aktivnostima i projektima. JU Gradska biblioteka Zenica posjeduje fond od oko 107.000 bibliotečkih jedinica.

Predstavnici NUBBiH posjetili su i JU Gradsku biblioteku Kakanj, gdje su se susreli sa direktorom Biblioteke Senadom Čišijom i saradnicima.

Bilo je govora o ulozi Biblioteke u kulturnom životu Kaknja, a posebno je istaknut značaj koji ima promoviranje knjiga najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca, kao i književnosti za različite uzraste.

Ovčina je uručio je bibliotekama vrijednu donaciju knjiga iz bogate izdavačke produkcije NUB BiH, za potrebe njihovih korisnika, saopćeno je iz NUB BiH.

Fena.ba