Uspješna takmičarska sezona za Taekwondo akademiju Jale

TA Jale

Ovogodišnju kalendarsku i takmičarsku sezonu zenička Taekwondo akademija Jale okončala je na najljepši mogući način. Mladi članovi ovog kluba osvojili su u sklopu bh. reprezentacije tri medalje.

Bio je to samo jedan u nizu ovogodišnjih uspjeha članova ovog sportskog kolektiva.

Naša Taekwondo akademija Jale je zabilježila zavidne rezultate. Učestvovali smo na 10 međunarodnih prvenstava. Bili smo na Državnom prvenstvu, Federalnom prvenstvu i Kupu BiH. To su zvanična tri bodovna prvenstva za reprezentaciju BiH. Uspjeli smo osvojiti ukupno 28 zlatnih, 46 srebrenih i 80 bronzanih medalja. Takođe na tri turnira osvojili smo i tri ekipna pehara. Najbitnije je izdvojiti da je naša akademija iznjedrila dva reprezentativca naše države. To su kadet Senad Husetović sa pet nastupa u reprezentaciji ove godine i juniorka Adina Kobilica koja je takođe imala pet nastupa za BiH“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Jasmin Mujanović, trener i prvi čovjek Taekwondo akademije Jale.

Na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Sarajevu uz učešće osam reprezentacija, članovi akademije Jale osvojili su tri medalje. Nastupili su sa tri takmičara i ostvarili tri medalje, te su na pobjedničkom postolju bili: Ilhan Karić, mlađi kadet bronzana medalja, Senad Husetović, kadet bronzana medalja i Adina Kobilica, juniorka bronzana medalja.

Za moje dosadašnje rezultate najvažniji je rad, upornost, podrška trenera i mojih roditelja. Moraš biti uporan u onome što radiš i voliš. Ove godine imao sam pet reprezentativnih nastupa: na Bosna Openu, Zagreb Croacia Openu. Nakon toga sa reprezentacijom sam učestvovao na Evropskom prvenstvu. Imao sam Balkansko prvenstvo. Potrudiću se da i u sljedećoj godini zadržim mjesto u reprezentaciji i da nastupim na Svjetskom prvenstvu“, optimista je mladi i talentovani Senad Husetović.

Zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu u akademiji Jale uspjeli su okupiti preko 100 članova od kojih je preko 30 redovnih takmičara. Trenutno imaju najbolje uslove u Zenici za trenažni rad kada su u pitanju borilački sportovi, što je već dalo i prve rezultate na takmičarskom planu.

Radimo u zgradi Islamskog pedagoškog fakulteta, tačnije u obdaništu Lastavica. Osim naših 100 učenika, jedan naš trener radi sa oko 100 mališana u obdaništu. Ove godine potpisali smo ugovor sa Univerzitetom u Zenici gdje smo počeli raditi sa studentima“, kaže Mujanović. (M. P.)