Sanirana ulica Mirka Davidovića u MZ Donja Gračanica

Gradska uprava Zenica nastavlja sa unapređenjem infrastrukture na području cijelog grada, a što dokazuju i radovi na asfaltiranju ulice Mirka Davidovića u Mjesnoj zajednici Donja Gračanica.

Dužina sanirane ulice iznosi 600 metara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 81.484,65 KM sa uračunatim PDV-om. Nakon otvorenog postupka javne nabavke radovi su povjereni firmi “Komgrad-Ze”, a sanacija ove ulice uveliko će unaprijediti uslove života za mještane MZ Donja Gračanica koji svakodnevno koriste ovu ulicu kako bi došli do svojih kuća.

Na svim krajevima grada radimo. Mještani Donje Gračanice i ove ulice dobili su 600 metara novog asfalta. Mi idemo dalje po prioritetima mjesne zajednice, a ovo je bio jedan od prioriteta. Na žalost, pošto nema dovoljno izvođača mnoge stvari još stoje. Meni je naviše žao ulice Margita gdje su neki izvođači namjerno čekali zadnji momenat i odustali, ali evo prevazišli smo i taj problem i ovih dana i ona se počinje raditi”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Fuad Kasumović

Povjerenik Mjesne zajednice Donja Gračanica Muris Šarić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku što uvažavaju zahtjeve mjesne zajednice.

Ovaj put smo uradili jer je bio u katastrofalnom stanju. Određeno je da ona bude prva s tim što imamo još prioriteta koje smo ostavili za sljedeću godinu”, kazao je Šarić.

Asfaltiranje ove dionce koštalo je oko 81.000 maraka, ali po riječima gradonačelnika Kasumovića cifre su nebitne, bitno je da građani dobiju kvalitetan put za noramalan život. (N. G.)