Želja Zmajica je zadržati prvo mjesto u Ligi B, izazov su mečevi sa Slovenijom i Bjelorusijom

U okviru UEFA Lige nacija seniorska ženska reprezentacija naše zemlje u naredna dva kola sastaće se sa selekcijama Slovenije i Bjelorusije.

Slovenija će ugostiti reprezentaciju BiH u Kopru, prvog decembra. Drugi susret igra se četiri dana kasnije 5. decembra u kojem se sastaju BiH i Bjelorusija. Današnjim okupljanjem u Trenig kampu u Zenici zvanično je otvoren decembarski ciklus. Za naredna dva meča selektorica Samira Hurem pozvala je 25 igračica. Cilj je zadržati prvo mjesto u Ligi B, grupa B4. Prvi duel naših djevojaka i Slovenki završen je neriješeno 1:1, dok su na gostovanju kod Bjelorusije Zmajice slavile sa 2:1.

Selektorica Samira Hurem na današnjoj press konferenciji naglasila je kako bi i u preostala dva meča bila zadovoljna učinkom od četiri boda protiv Slovenki i Bjeloruskinja, a što bi značilo kako bi ovo takmičenje okončale bez poraza.

Naravno da bih bila zadovoljna. Bila bi to sjajna situacija za nas, ali moramo znati da, ipak, idemo na gostovanje reprezentaciji Slovenije koja je puno očekivala od ovog takmičenja te da to bude rezultatski puno bolje. Zaista oni imaju taj kvalitet u igračicama, ali ne prate ih i rezultati. Njihova trenutna situacija je takva da oni moraju da pobijede, ako žele da ostanu u igri da se plasiraju i da ispune svoje ciljeve. Tako da će to biti jedna veoma, veoma zahtjevna i ofanzivna utakmica s njihove strane“, izjavila je selektorica Samira Hurem.

U decembarskom ciklusu zbog povreda izostaće dvije nogometašice iz prvog tima. To su: Marija Aleksić i Andreja Gavrić. I pored toga raspoloženje u reprezentaciji je na visokom nivou.

Mi imamo potpuno pravo da se nadamo najboljem ishodu. Ganjat ćemo u obje utakmice po tri boda. Ništa ispod toga ne želimo. Ali, Bože moj, utakmica i nogomet je takav koga sreća više posluži i ko bude više htio, taj će i dobiti. Ali, naravno mi ćemo dati sve od sebe i idemo uzeti svih šest bodova“, najavila je reprezentativka Aida Hadžić.

Slažem se s Aidom. Idemo da uzmemo svih šest bodova u ova dva meča. Atmosfera je na najvišem mogućem nivou. Sve djevojke su raspoložene i sa nestrpljenjem očekujemo naredne dvije utakmice“, optimista je golmanica Jelena Gvozderac.

Nakon četiri odigrana kola reprezentacija BiH se sa 8 bodova nalazi na prvoj poziciji u Ligi nacija B, grupi B4. (M. P.)