KŠC “Sveti Pavao”: Upriličena izložba „Otkrij vizuelni identitet škole“ autora Zdravka Cvjetkovića

„Otkrij vizuelni identitet škole“ naziv je izložbe Zdravka Cvjetkovića predstavljene danas u školskoj galeriji Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici.

Izložba ovog mladog umjetnika ali i predstavljanje novog vizuelnog identiteta koje je za ovu školu radio Cvjetković predstavljeni su u okviru obilježavanja Mjeseca knjige.

Izložba je dio radova, ali i dio promocije ilustracije koju sam radio za školu koja je dio njenog vizuelnog identiteta. Riječ o ilustraciji koja će na vedriji način predstaviti ovu školu i koja će se naći između ostalog i na promotivnim materijalima. U sklopu ove promocije predstavit ću učenicima i još neke segmente svog rada uglavnom miks moje dvije posljednje izložbe i to „Svi naši Zmajevi“ i izložba „Maskote“, a mladim ljudima ću predstaviti i malo stripa jer se time bavim već godinama”, kazao je Zdravko Cvjetković, autor izložbe.

Pored samih radova posjetioci su imali priliku izložene predmete koje su vezane za identitet škole kao i knjige, slikovnice a izložena je i mapa magistarskog rada autora izložbe.

Drago mi je kada imam priliku predstaviti svoj rad mlađoj publici jer ja sam tako dobio priliku da se bavim ovim. Sve je počelo od jednog kampa animiranog filma na koji sam bio pozvan kao srednjoškolac tako da svoje iskustvo i rad rado pokazujem i predstavljam mladim ljudima kako bi shvatili da se i od ovoga može napraviti karijera i živjeti od ovoga. Bitno je voljeti ono što radite i posvetiti se tome”, kazao je ovaj mladi umjetnik.

Prvenstveno smo željeli naš vizuelni identitet predstaviti u boljem, ljepšem i vedrijem duhu što smo uz pomoć našeg zeničkog autora i uspjeli. Sretni smo što smo ga imali priliku danas ugostiti te što je svoj rad predstavio našim učenicima“, kazao je Vlatko Rosić, direktor Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica. (B. D.)