Narednih dana umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

U noći sa petka na subotu kiša u većini područja. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 23 do 30 stepeni.

U subotu,  21. oktobra, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavina u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U prvom dijelu dana povemeno su mogući jaki do olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 15 do 21, na jugu i sjeveru zemlje do 24 stepena.

U nedjelju, 22. oktobra, umjereno do pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima. Jači pljusak praćen grmljavinom je moguć poslijepodne na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru Bosne do 24 septembra.

U ponedjeljak, 23. oktobra, umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22 stepena, saopćeno je iz FHMZ-a.