Počelo asfaltiranje Ulice Prve Zeničke brigade

Nakon pripremnih radova, jutros je počelo postavljanje prvog sloja asfalta u Ulici Prve Zeničke brigade. Radove su obišli premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ovo je jedna od najdužih ulica koja je bila u katastrofalnom stanju zbog kamiona dok se autoput radio. Gradska uprava i ja lično se zahvaljujemo premijerki Zeničko-dobojskog kantona Amri Mehmedić koja nam je pomogla da i ovo uradimo, da završimo ovu ulicu jer je ovdje investicija blizu 1,3 miliona maraka. Prije rekonstrukcije proveli smo plin, sredit ćemo trotoare tako da će ovo biti predivna ulica za upotrebu građanima”, rekao je Fuad Kasumović Gradonačelnik Zenice, te dodao da na ovome neće stati jer kako kaže dok traje obnova nema nikad stajanja.

Vlada Zeničko-dobiojskog kantona je opredjelila sredstva i krenula u aktivnosti rekonstrukcije ove ulice.

Radi se o dionici Regionalne ceste R457 koja se proteže kroz naselje Babina rijeka dužine oko 1,6 kilometara, a sredstva za rekonstrukciju osigurana su Programom zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2023. godinu pri Direkciji za ceste. Ono što je važno naglastiti jeste da su se pored sanacije kolovozne konstrukcije ove saobraćajnice paralelno dešavale aktivnosti i bila je izuzetna saradnja sa Gradskom upravom, javnim preduzećima Grijanje i Vodovod i kanalizacija. Kao što znate na samom kraju ove saobraćajnice su počeli radovi na izgradnji bazena tako da smo iskoristili priliku, iskoordinirali aktivnosti da ne bismo došli u situaciju nakon što uradimo ovu saobraćajnicu nekad se zna desiti da se sve mora dizati i polagati instalacije, tako da iskoristila bih priliku još jednom da se zahvalim i Direkciji za ceste, resornom minstarstvu, svim javnim preduzećima i Gradskoj upravi. Raduje me da ćemo dobiti jednu kvalitetnu saobraćajnicu koja je zaista frekventna i koja vodi prema Kantonalnoj bolnici i koju koristi jako puno građana ne samo Zenice nego i Zeničko-dobojskog kantona”, kazala je Amra Mehmedić, premijerka ZDK.

Vrlo brzo Zenica će dobiti jednu modernu i kvalitetnu saobraćajnicu. (N. G.)