Sezona grijanja u Zenici počinje 15. oktobra

Grijanje počinje na vrijeme u nedjelju 15. oktobra, kako je to propisano Odlukom o zagrijavanju stambenih i poslovnih prostorija daljinskim grijanjem grada Zenice. Potvrđeno nam je to iz nadležnog javnog preduzeća “Grijanje” Zenica.

U skladu sa usvojenim programom organizovanja sezone grijanja za 2023/2024. godinu obavještavamo korisnike grijanja na području grada Zenice i MZ “Nemila” da sezona grijanja zvanično počinje 15.10.2023. Cijena isporučene toplotne enregije za sezonu 2023/2024 ostaje nepromijenjena kao i prethodnih godina, te privremeno isključene korisnike pozivamo da se priključe na sistem daljinskog grijanja, kao najeftiniji način zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora“, stoji u saopćenju koje danas stiglo iz Javnog preduzeća Grijanje.

Podsjećaju također da je prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrada, obaveza Upravitelja održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja. Obaveza korisnika je i da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom obratiti svom upravitelju kako bi se kvar na vrijeme sanirao. Inače prijavu kvarova ili probleme u isporuci toplotne energije korisnici mogu prijaviti putem dežurnog telefona ili web stranice, napominju.

U kompaniji Arcelor Mital su također spremni. “Proizvodni proces Toplane Zenica teče neometano, regularne pripremne aktivnosti su u završnoj fazi, te očekujemo da će sezona grijanja 2023./2024. u Zenici započeti na vrijeme, tj. 15. oktobra 2023.”, odgovorili su iz pres službe kompanije. (A. H.)