Uspješno završeni i radovi na sanaciji i asfaltiranju dijela ceste u MZ Gornja Zenica

FOTO: zenica.ba

Gradska uprava Zenica nastavlja sa održavanjem putne infrastrukture na području cijelog grada, a shodno tome uspješno su završeni i radovi na sanaciji i asfaltiranju dijela ceste u Mjesnoj zajednici Gornja Zenica.

Vrijednost radova iznosi 98.753,85 KM, a koji su nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke povjereni firmi “IGM IUT HASKIĆ” d.o.o. Vitez.

Kako je pojašnjeno iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice, sanirana su i asfaltirana dva kraka ceste ukupne dužine 860 metara.

Valja istaći i to kako je Gradska uprava Zenica u pet mjesnih zajednica postavila nove nadstrešnice na autobuskim stajalištima, a među kojima je i Mjesna zajednica Gornja Zenica.

Podsjećanja radi, u proteklom periodu Gradska uprava Zenica sanirala je i asfaltirala dionicu puta od Jevrejskog groblja do spoja sa regionalnom cestom, pristupni put i plato ispred Javne ustanove “Dom porodica”, 270 metara ulice Crkvice tačnije dionica od isključka na magistralnu cestu (kružni tok Radakovo) do PU Crkvice, te su izvedeni radovi na asfaltiranju platoa i vezne saobraćajnice kod Lamela u naselju Crkvice.