Rasa Grigone iz Litvanije otela pobjedu BiH

U utakmici drugog kola grupe B4 Lige nacija Bosna i Hercegovina i Slovenija odigrale su 1:1 u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici.

Utakmicu su naše djevojke počele dosta agilnije od protivnica, igralo se većim dijelom na polovini Slovenki, a prvi put smo ozbiljnije zaprijetili u 21. minuti. Kršo je sa centra igrališta uputila dubinski pas prema Mileni Nikolić koja prihvata loptu izlazi sama ispred golumanice Slovenije, ali njen šut brani Meršnik. Još bolju priliku imali smo u 29. minuti. Jelčić je uposlila na desnoj strani Ekić koja sa nekoliko metara šutira pored gola. Nakon prilika na našoj strani, uzvratile su Slovenke. U 37. minuti Korošec šutira pored gola, a uspješnija nije bila ni Eržen čiji pokušaj brani Faković tri minute kasnije. Nakon tog pokušaja uslijedila je odlična akcija naše selekcije. Jelčić je na lijevoj strani dobro proigrala Kršo koja sa lijevog krila ubacuje loptu u peterac Slovenki koje se nisu najbolje snašle što je iskoristila Milena Nikolić i “iščeprkala” loptu jednoj gostujućoj igračici i ubacila je u gol za 1:0. Do kraja prvog dijela nije bila previše uzbuđenja pa smo na odmor otišli sa mininalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme počelo je loše za našu selekciju. Jedan duel na sredini terena sudija iz Litvanije Grigone je prestrogo okarakterisala i pokazala Gloriji Slišković drugi žuti, odnosno crveni karton. Brojčanu prednost Slovenke su krunisale već u 59. minuti kada je pogodila Zver za 1:1.

I sa igračem manje zaprijetili smo u 75. minuti. S desne strane ubacila je Spasojević, a Gačanica iz dobre prilike slabo šutira glavom. Uspjela je naša selekcija borbenom igrom sačuvati zasluženi bod. (N. G.)