Povrijeđeni radnik prebačen u Sarajevo, drugi zadržan u zeničkoj bolnici

Tokom radova na sanaciji krova zgrade Bosanskog narodnog pozorišta Zenica desila se eksplozija koja je potom uzrokovala požar. Nažalost dva radnika firme izvođača sanacionih radova su povrijeđena, jedan životno ugrožavajuće.

Nakon brze intervencije vatrogasaca požar je lokalizovan, a onda je obavljen uviđaj i o svemu je obavješteno Kantonalno tužilaštvo.

Jutros oko 8 sati i 20 minuta na platformi zgrade pozorišta prilikom izvođenja radova na sanaciji krova došlo je do eksplozije plinske boce, a nakon toga i požara. Usljed toga su dvije osobe – dva radnika firme koja je izvođač sanacionih radova na krovu BNP-a zadobili povrede. Jedan od radnika zadobio je teške tjelesne povrede, te je iz Kantonalne bolnice Zenica prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Zdravstveno stanje tog radnika je životno ugrožavajuče, dok je drugi radnik prošao s lakšim tjelesnim povredama i nalazi se na liječenju u zeničkoj bolnici”, kazao nam je Elvedin Fišek, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Uviđaj su na licu mjesta obavili službenici Odsjeka kriminalističke policije PU 1, zajedno sa inspektorom zaštite na radu i protivpožarnim inspektorom. Nakon što kompletiraju svoje mišljenje i nalaz u MUP-u će imati više informacija o tome pod kakvim okolnostima se dežio požar.  (A. H.)