Penzioneri ZDK izborili se za predstavnike u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Savez udruženja penzionera ZDK, iako treći po brojnosti svog članstva u Federaciji BiH, sa oko 63.000 penzionera, zbog pojedinih proceduralnih propusta, maja prošle godine, ostao je bez dva svoja predstavnika u Upravnom odboru, kao i bez predsjednika Nadzornog odbora u svojoj krovnoj asocijaciji na federalnom nivou, odnosno u upravnim organima Saveza udruženja penzionera FBiH.

Ipak, tu nepravilnost, uspjeli su ispraviti, nakon što su se žalili Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike i Ministarstvu pravde FBiH, jer je u njihovoj nadležanosti nadzor rada udruženja i ovog Saveza.

Oba ova Ministarstva prihvatila su našu žalbu, te je 24. augusta ove godine na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH ispravljena pomenuta nepravda“, navodi Mustafa Trakić, predsjednik UO Saveza udruženja penzionera ZDK.

Tako su sa prostora ovog kantona pravo glasa i učešće u budućem radu Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH dobila dva naša predstavnika i to: Anto Jelić iz Vareša i ja kao predsejdnik UO Saveza udruženja penzionera ZDK, a predsjednik Nadzornog odbora Saveza na nivou FBiH je Alić Hajrudin iz Tešnja“, pojašnjava gospodin Trakić. (V. J.)