U pripremi drugi Napretkov međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice

FOTO: Zenicainfo.ba

Tenis klub Napredak iz Zenice spada u red najmlađih zeničkih sportskih kolektiva. Formiran je 2021. godine. Od maja prošle godine počeli su sa „Napretkovom školom tenisa“ i trenutno okupljalju 25 dječaka i djevojčica najmlađeg uzrasta.

Rad sa najmlađim kategorijama zahtjeva puno vremena i strpljenja kako za trenere tako i za djecu. To je veoma težak i odgovoran posao, ipak, u tenis klubu Napredak su odlučni u ovom poslu, sa namjerom da djeci omoguće napredovanje i takmičenje na turnirima.

Jeste 2021. godine smo osnovali klub. Mogu reći da imamo jako lijep odziv djece. Radimo škole tenisa. Trenutno imamo pet grupa. Planiramo formirati još jednu grupu djece mlađe dobi od 5 godina. Trenutno imamo 25 članova. Od 1. septembra ćemo osnovati još jednu grupu sa minimalno četiri člana. Imamo posjete vrtića i radujemo se posjeti mališana iz zeničkih vrtića“, izjavila je za Zenicainfo.ba Nataša Popović, predsjednica TK Napredak iz Zenice.

Već narednog vikenda 2. i 3. septembra tenis klub Napredak će organizovati drugi Napretkov međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 10 godina.

Za sada smo jako zadovoljni odzivom djece. Imamo 45 prijava. Do petka do 14 sati primamo prijave. Ovom prilikom pozivam svu djecu do 10 godina da se prijave na naš drugi međunarodni turnir .Doći će djeca iz Hrvatske, Srbije i naravno ovdje iz BiH. Ima dosta djece iz Mostara, Sarajeva, Teslića i  Doboja. Družićemo se, to je u suštini najvažnije za djecu ove dobi da se druže i igraju tenis i da uživaju“, kazala je predsjednica Popović.

Drugi Napretkov međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 10 godina igrat će se na Kamberovića polju sa početkom u subotu 2. septembra u 9 sati. Organizator je osim zabave za najuspješnije učesnike pripremio i vrijedne nagrade. Turnir su pomogli grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton. (M. P.)