Pripreme NK Čelik za novu sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometaši Čelika već desetak dana vrijedno rade u sklopu priprema za novu sezonu. Stručni štab na raspolaganju ima 30-ak nogometaša koji se na svakom treningu nastoje nametnuti kako bi izborili mjesto u startnih 11 na otvaranju nove sezone.

Prvi dio priprema protiče u Zenici, a od 24. jula ekspedicija Čelika bi trebala nastaviti sa sedmodnevnim pripremama na Kupresu, nakon čega se ponovo vraćaju u Zenicu gdje će trenirati do početka nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

U svakom slučaju mogu biti zadovoljan igračima i koji su došli i koji su tu od ranije. Ogromna je energija na svakom treningu i već se vidi da ćemo imati odličnu ekipu iduće godine. Mislim da smo sa igračima koje smo doveli zaoštrili konkurenciju i u svakom slučaju mislim da je to dobro za našu ekipu. Neki mladi igrači koji su prošlu sezonu nosili našu ekipu mislim da će napredovati uz dobre igrače i u svakom slučaju možemo se nadati napretku tih mladih igrača”, kaže Armin Duvnjak, šef Stručnog štaba Čelika.

Duvnjak kaže da dolazaka više neće biti i da je roster za narednu sezonu zaokuružen. Istina, od igrača koji trenutno treniraju njih pet ili šest će biti posuđeno u druge klubove.

Najbolji će ostati u svakom slučaju i drago mi je što na svakom treningu imamo dilemu ko će igrati i u kojem trenutku, ali to su neke glavobolje koje raduju svakog trenera i mislim da ćemo na kraju donijeti neku ispravnu odluku”, dodaje Duvnjak.

Nakon nekoliko godina izbivanja iz crveno-crnog dresa u Čelik se vratio Kenan Horić koji nije krio zadovoljstvo ovim činom.

Drago mi je što sam ponovo tu nakon dosta godina kao što se rekli izbivanja od crveno-crnog dresa. Ambicije kluba su svaka utakmica na pobjedu, liga je svakako teška, nisam imao priliku prije da je igram, međutim, gledao sam uživo utakmice i jako je zahtjevna i teška i tereni su jako zahtjevni, međutim, Čelik je Čelik i uz podršku navijača i vas medija nadamo se da će biti to što bolje”, kazao je Horić.

Jedan od igrača koji se definitivno nametnuo stručnom štabu kroz protekle sezone je i Eldar Sivac od kojeg navijači očekuju da i u Prvoj ligi Federacije nastavi sa dobrim partijama iz prethodnih sezona.

Naša prednost je što smo na okupu dvije godine tako da naše ambicije su vrh tabele, mislim da ćemo to uspjeti, a ako se otvori nešto više sigurno da nećemo ispustiti to prvo mjesto ako se otvori”, kaže Sivac.

Za prvu ligu Federacije mnogi će reći da je najteža u državi za igranje, svjesni su toga i u Čeliku.

Vidjet ćemo, korak po korak ćemo ići, utakmicu po utakmicu pripremat ćemo se, biće proces prilagodbe možda malo nezgodan, ali vjerujem u svoju ekipu. Mi iz stručnog štaba marljivo radimo, pripremamo se za poduhvat zvani Prva liga Federacije i mislim da ćemo spremno to dočekati. Imamo dobru ekipu, ponavljam odličnu atmosferu i nema razloga da se plašimo bilo koga. Mi smo Čelik, ne potcjenjujemo nikoga, želimo da nas poštuju i to ćemo dokazati na terenu da će svi protiv nas igrati sa respektom”, zaključio je Duvnjak.

Prije polaska na Kupres nogometaši Čelika sutra će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Kikača i bit će to prilika da stručni štab napravi mali presjek dosadašnjeg pripremnog perioda. (N. G.)