AK Zenica domaćin Državnog pojedinačnog seniorskog prvenstva BiH

Atletski klub Zenica ovog će vikenda biti domaćin i tehnički organizator dvodnevnog Državnog pojedinačnog seniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine, u organizaciji Atletskog  saveza BiH, na kojem bi trebali nastupiti i najbolji bosanskohercegovački atletičari i atletičarke, predvođeni olimpijcima Amelom Tukom i Mesudom Pezerom.

-Prijavljeni su takmičari i takmičarke iz 23 bh. kluba te ukupno 150 startnih pozicija. Očekujemo nastup svih najboljih, jer se radi o državnom prvenstvu i borbi za naslov državnog prvaka. Federalno ministarstvo sporta prvake nagrađuje sa po 2.500 KM pa je i to dodatni motiv- kazao je generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

On ističe kako će biti zastupljene “sve olimpijske discipline, osim 10.000 m i duže dionice”, a takmičenje u Zenici danas počinje u 16.30 sati. Prethodno će, na Atletskom poligonu Koševo u Sarajevu, u 10.30 sati biti održano takmičenje u skoku s motkom za seniorke, a u 12.00 sati i za seniore.

-Gost našeg prvenstva bit će srbijanski reprezentativac Asmir Kolašinac iz Beograda, koji će izvan konkurencije nastupiti u bacanju kugle. Bit će to dobra konkurencija našem Mesudu Pezeru- najavljuje Kevelj.

Drugog dana, u nedjelju, takmičenje bi također trebalo početi u 16.30 sati, ali uvijek postoji mogućnost izmjene satnice zbog vremenskih uslova. Pravo nastupa  imaju seniori i seniorke rođeni 2003. godine i stariji, zatim juniori i juniorke (rođeni 2004. i 2005. godine) te mlađi juniori i juniorke (rođeni 2006. i 2007. godine).

(FENA)