23.6 C
Zenica
Subota, 30 Septembra, 2023
Naslovnica Aktuelno Meteorolozi otkrili kad dolazi vrijeme bez padavina

Meteorolozi otkrili kad dolazi vrijeme bez padavina

Period promjenjivih i nestabilnih vremenskih prilika nastavit će se i u petak, kada se u Bosni mogući popodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Za dane vikenda kao i tokom sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuju stabilne vremenske prilike. Izgledan je porast temperature zraka. Maksimalne temperature zraka bit će od utorka (11.07.) iznad prosječnih za ovo doba godine. Vrućina i pojačan osjećaj sparine mogli bi uticati na pogoršanje biometeoroloških prilika.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11°C do 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 27°C i 32°C, u Hercegovini lokalno i do 34°C. Od srijede maksimalne očekivane temperature u Bosni do 35°C, a u Hercegovini i do 38°C.

U periodu od 14.07. pa do kraja prognoznog perioda (20. jula) zadržat će se stabilno vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u Bosni je mala. Zadržat će se natprosječne temperature uz izgledne pojave tropskih noći u Hercegovini i na sjeveru Bosne, saopćio je FHMZ.

Faktor.ba