OK Čelik-Volley na sportsku scenu vraća odbojku u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Na inicijativu petorice bivših odbojkaša sa višegodišnjim iskustvom 8. aprila u Zenici je formiran odbojkaški klub Čelik-Volley. Na prvom treningu u sali okupilo se 40 dječaka svih uzrasta.

Za nešto više od dva mjeseca uspjeli su animirati veliki broj dječaka, nabaviti jedan dio sportske opreme i učestvovati na nekoliko turnira.

Mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan odzivom dječaka na našim treninzima. Takođe želio bih da se zahvalim svima koji su nam pomogli i omogućili da uđemo u ove prostorije. Naišli smo na razumijevanje kod direktora i ljudi dobre volje da nam pomognu. U ova dva protekla mjeseca imali smo zaista mnogo aktivnosti. Imali smo dosta poziva od naših odbojkaških prijatelja iz cijele države. Naša pionirska selekcija je nakon 25 godina učestvovala na jednom turniru u Kalesiji, kadetska i juniorska ekipa na Ilidži. Kombinovani tim igrao je na turniru u Zavidovićima. Mogu vam reći da smo imali zapažene rezultate”, izjavio je za Zenicainfo.ba Rijad Delić, jedan od osnivača i trenera u klubu.

Zahvaljujući entuzijazmu i ličnom zalaganju grupe bivših odbojkaša, muška odbojka u Zenici lagano, ali sigurno se vraća na sportsku scenu. Uprava kluba je obezbijedila treninge u dvorani Bilimišće i u dvorani u Blatuši.

Za sada i mi smo iznenađeni odzivom dječaka. Na svakom treningu imamo otprilike od 25 do 30 dječaka svih uzrasta. Imamo dječake od 2004 godište i mlađi. Ovim putem pozivam dječake koji su zainteresovani za odbojku da dođu u naš klub da treniraju. Mi radimo u školi na Bilimišću i sali Osnovne škole u Blatuši”, izjavio je Emir Bajramović, trener.

Za kraj mjeseca u odbojkaškom klubu Čelik-Volley pripremaju cjelodnevnu odbojkašku manifestaciju. Turnir na kojem će učestvovati šest ekipa i još dosta sportskih prijatelja iz Zenice.

Turnir ćemo organizovati na Kamberovića polju gdje očekujemo veliki broj odbojkaša. Na turniru treba da bude šest ekipa iz cijele države. Povod za organizaciju turnira je Međunarodni dan protiv zloupotrebe droga. Moto turnira će biti “Uvijek postoji izbor, birajmo sport”, kazao je Rijad Delić.

Turnir u organizaciji odbojkaškog kluba Čelik-Volley održat će se na 24. juna na otvorenim terenima Kamberovića polje. (M. P.)