Obilježena 30. godišnjica stradanja branitelja i civila u Šušnju i Ovnaku

Odbor za obilježavanje značajnih datuma Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a podružnica Zenica danas je organizovao prigodnu svečanost kojom se obilježila 30. godišnjica stradanja branitelja i civila Šušnja i Ovnaka.

Tim povodom su delegacije Udruge branitelja, građani i članovi porodica poginulih položili vijence, upalili svijeće na spomen-obilježima. Na platou ispred spomen-obilježja održana je i Sveta misa koju je predvodio fra Ivo Marković.

Poruku porodicama poginulih civila i branitelja Hrvatskog vijeća odbrane, ali i živima uputio je Željko Ljubanić, predsjednik Odbora za obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata, živima je poručio da ne smiju nikada zaboraviti što se desilo u proteklom ratu, šta se desilo ne samo u Šušnju nego na svim stratištima u Bosni i Hercegovini i da to sjećanje na žrtve pripadnike, suborce moramo nositi u sebi i uvijek iznositi.

Obiteljima naravno izražavamo iskrenu sućut danas, kao i svake godine, trideset godina poslije da saosjećamo sa njima, to su naši suborci, to su naši su mještani, to su naši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i da pravda nekad kasni, ona nije nedostupna, pravda će za ovaj zločin ovdje na kraju doći i mi ćemo znati imenom i prezimenom tko je izvršio zločin ovdje u Šušnju 8. lipnja 1993. godine“, izjavio je za Zenicainfo Željko Ljubanić. (T. B.)