Zubejr Sakić učestvuje na Balkanijadi

Zubejr Sakić

Ovogodišnja takmičarska sezona za Judo klub Čelik iz Zenice je veoma uspješna. Nastupe na državnim prvenstvima takmičari ovog kluba krunisali su osvajanjem medalja.

Zajednički trenažni proces sa klubovima iz okruženja kao što su Žepče, Travnik, Kakanj i Vogošća takođe daju poseban kvalitet u radu kluba i okupljanju što većeg broja mladih zainteresovanih za judo sport.

Na početku godine smo odredili prioritete kada su u pitanju nastupi na takmičenjima iz kalendara Judo saveza BiH. Naravno prva su po prioritetu federalna i državna prvenstva. Sve smo ispoštovali. Na ostalim turnirima nastupamo u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Sve osvojene medalje su rezultat dugogodišnjeg rada. Nije ovo samo rad posljednjih mjeseci. Na državnom prvenstvu smo osvojili četiri medalje. Zubejr Sakić je osvojio dvije medalje: na kadetskom i seniorskom prvenstvu, zatima Ahmed Džerahović u kategoriji mlađih dječaka i Nehla Hasanbegović u kategoriji mlađih djevojčica“, izjavio je za Zenicainfo.ba Neldin Trako, trener Judo kluba Čelik.

Odličnim rezultatima postigutim na državnim prvenstvima u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji zenički judista Zubejr Sakić izborio je vizu za odlazak na Balkanijadu u Makedoniji.

Već duže vrijeme se pripremam za Balkanijadu. Redovno treniram, a u četvrtak imamo i zajednički trening sa drugim klubovima. To su Žepče, Travnik i Vogošća. Ima još par momaka koji se spremaju za Balkanijadu. Optimista sam i očekujem medalju“, optimista je mladi Zubejr Sakić, član Judo kluba Čelik.

Zajedno sa Zubjerom Sakićem na Balkanijadu koja će se održati  11. i 12. juna u Makedoniji putuje i njegov trener Neldin Trako. (M. P.)