Vedad Karić odbranio naslov državnog prvaka Bosne i Hercegovine 

Vedad Karić

Tokom vikenda u Mostaru je u organizaciji Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine i BK Mostar održano državno prvenstvo na DRUMU u disciplini ITT (individualni hronometar).

Utrka je bila kružnog formata od 2 kruga po 12.5 kilometara. Naslov državnog prvaka, onaj glavni u seniorskoj konkurenciji je pripao Zeničaninu Vedadu Kariću, članu biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” iz Zenice. Vedad je pomenutu stazu prešao za 33. minute i 52 sekunde što je bilo najbrže vrijeme staze i tako odbranio prošlogodišnji naslov osvojen u Banja Luci. Sa ovom pobjedom, Vedad je osvojio nove UCI bodove sa kojim će napraviti pomak na svjetskoj rang listi vozača u individualnom poretku. Da rezultat bude veći govori činjenica da je Vedad krajem aprila doživio strašnu povredu na utrci i gdje je bio preko 20 dana bez bicikla.

Ovaj rezultat je nevjerovatan, nakon svih loših dešavanja u prethodnom periodu, uspio sam ostati psihički jak, vjerovati da sezona nije izgubljena i evo to sam sebi danas i dokazao gdje sam odbranio titulu državnog prvaka na hronometru. Ovaj rezultat mi daje nadu da u ovih narednih 20 dana mogu podići formu za još jednu stepenicu te na taj način predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama u Poljskoj na najbolji mogući način”, izjavio je Vedad Karić nakon pobjede u Mostaru.

Na pitanje šta je dalje u planu Vedad odgovara: “Fokus mi je na trenažnom procesu i mislim da neću više voziti utrke do Evropskih igara, a onda poslije toga ako zdravlje bude ok, pored naših utrka u državi planiram nastupiti na GP KRANJ u Sloveniji, trku kroz Srbiju i fokus ide na Evropsko prvenstvo u septembru u Holandiji”, optimista je najbolji bh. biciklista Vedad Karić. (M. P.)

Vedad Karić