Vrijedna donacija Zelenog polumjeseca ZDK zeničkoj Gradskoj narodnoj kuhinji

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona donirao je danas vrijednu donaciju prehrambenih proizvoda za potrebe Gradskoj narodnoj kuhinji Zenica.

Današnjom darovnicom zeničkoj Gradskoj narodnoj kuhinji, Zeleni polumjesec ZDK je ušao u 459. tonu doniranih prehrambenih proizvoda ovoj kuhinji, čijih je korisnika iz dana u dan sve više i u Zenici.

Zeleni polumjesec ZDK  je uz Gradsku narodnu kuhinju i učestvuje u njenom sufinansiranju još od 1996. godine, a kako kaže njihov predsjednik Ibrahim Hadžimuhović, cilj im je održati ovaj projekat te obroke za korisnike učiniti kvalitetnijim, i ono što je najvažnije-redovnim.

“Zbog toga se uvijek  staramo da u našim donacijama bude kvalitetnih proizvoda poput mlijeka i mesa. Osim toga, cilj nam je da naši korisnici budu zadovoljni i da im njihov status bude što ugodniji”, kaže Hadžimuhović.  Ističe da će Zeleni polumjesec i ove godine nastaviti donirati kontinuirano za potrebe ove kuhinje, naglasivši da su limitirani funkcionalnim troškovima, te da će donacija biti onoliko koliko bude podrške od nadležnih.

“Nismo zadovoljni odnosom budžetskih organa, jer su to više nego skromna sredstva, koja ne mogu pokriti ni naše funkcionalne troškove. Ovo što radimo je sve zahvaljujući privatnom sektoru kojima se ovim putem i zahvaljujemo ”, kazao je Hadžimuhović.

U Gradsku narodnu kuhinju Zenica po svoj obrok svakodnevno dođe blizu 500 korisnika, a donacije poput ove današnje uveliko pomažu u njenom radu, koji također nije pošteđen sve skupljeg života i životnih potreba. (M.H.)