Takmičari Tkd kluba “Kwon” nastupili na Federalnom prvenstvu u Bugojnu

Četveročlana ekipa Taekwondo kluba “ Kwon” iz Zenice nastupila je na Federalnom prvenstvu u Bugojnu gdje su postigli odlične rezultate.

Najuspješniji je bio Sami Beganović zlatni u kategoriji mlađih kadeta -39! Pored zlatnog odličja on je osvojio priznanje  najbolji u kategoriji  mlađi kadet u Federaciji BIH.

Zadovoljan sam nastupima koji nisu bili toliko naporni. Imali smo više kvalitetnih treninga ali to za mene nije bio problem. Moje sljedeće takmičenje je u Ulcinju i nadam se osvajanju medalje”, kazao je mladi Sami Beganović.

Amna Kulačić je uz  jednu pobjedu, poražena  u finalu i  osvojila je srebro u kategoriji juniorki -49. Tin Jurešić osvajač je bronzane medalje u kategoriji Juniora -63. Afan Spahić takmičenje je završio osvajanjem  bronze. Uz ove nastupe bh prvakinja Irma Kulačić  u kategoriji kadetkinja -41 kg imala je zapažene borbe na međunarodnim turnirima u  Austriji, Skoplju i Sofiji.V eć narednog vikenda Irma Kulačić će ponovo na tatami na G1 turniru u Sarajevu,

Dobro smo trenirali ali uvijek može bolje. Daću sve od sebe na narednom turniru da osvojim zlatnu medalju”, kratko je najavila Irma Kulačić.

Taekwondo klub Kwon iz Zenice dijeli sudbinu većine zeničkih sportskih kolektiva. Rade uz minimalna finansijska sredstva i treniraju u malom skučenom prostoru osnovne škole u Klopču.

Posljednje dvije godine redovno nastupamo na državnim prvenstvima kao i međunarodnim turnirima. Zadovoljni smo učešćem naših takmičarama i postignutim rezultatima. Već narednog vikenda na G1 turniru u Sarajevu će nastupiti naša Irma Kulačić i Tin Jurešić. Za dvije sedmice putujemo u Niš na još jedan G1 turnir a krajem mjeseca slijedi Ulcinj. U toku su kvalitetne pripreme i očekujemo dobre rezultate”, izjavio je za Zenicainfo.ba Saudin Kulačić, trener TDK Kwon Zenica. (M.P.)