Kenan Uzunović napustio stranku Fuada Kasumovića i prešao u NES

Foto: Klix.ba

Dosadašnji potpredsjednik BHI-KF i zastupnik u Parlamentu FBiH Kenan Uzunović prešao je u redove Narodnog evropskog saveza (NES), saznaje Klix.ba.

Uzunović je bio jedini član BHI-KF u Federalnom parlamentu, tako da ova stranka više neće biti parlamentarna.

“Zastupnik Kenan Uzunović je pojačao Klub NES-a u Parlamentu Federaciji BiH. Građani koji su nas odabrali da zastupamo njihove interese u Parlamentu Federacije BiH uvijek su iznad svih politika. Upravo taj stav ujedinjuje pojedince i grupe, pa je tako danas Klub zastupnika Narodnog evropskog saveza u Federalnom parlamentu ojačan još jednim iskrenim borcem za prava građana”, saopćeno je iz NES-a.

Iz press službe ove stranke su naveli da je Kenan Uzunović iz Zenice politički aktivan već duži niz godina i skupa sa ostalim kolegama iz Narodnog evropskog saveza nastavit će svoje djelovanje u Parlamentu Federacije BiH.

Ovaj iznenađujući transfer dolazi u trenutku kada su NES i SBiH danas saopćili da neće biti dio parlamentarne većine za formiranje izvršne vlasti u Federaciji BiH koja bi se, kako su naveli, koristila kao alibi za nametanje kratkoročnih ustavnih rješenja u režiji OHR-a.

Uzunović je važio za jednog od najlojalnijh kadrova Fuada Kasumovića, zeničkog gradonačelnika i lidera BHI-KF, stranke koja je participirala u okviru Osmorke.

Fuad Kasumović, predsjednik BHI-KF, danas je na svom Facebooku kazao da izlazi iz koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu jer su SDA, HDZ, DF i SDP podržale izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK na čelu s Omerom Škaljom.

Klix.ba