Ekipa „Neimara“ gostuje u Livnu

Pobjedom u Bužimu, nakon boljeg izvođenja penala protiv ekipe futsal kluba  Konjodor, zenički Neimari obezbjedili su plasman u polufinale za prvaka Prve futsal lige Federacije BiH i doigravanje za plasman u Premijer futsal ligu BiH.Voljom žrijeba u polufinalu se sastaju sa ekipom Čulin Mlin iz Livna.

U prvom meču, koji se igra 1. aprila gostuju u Livnu.Ekipa Čulin Mlin kartu za polufinale izborila je nakon pobjede u duelu sa Liliumom iz Doboj Istoka.Zenički Neimari su se ranijih sezona već susretali sa livnjacima.

„Igrali smo ranije nekad 2019. godine u play offu u Mostaru. Igrali smo jednu utakmicu. Kroz ovaj play off pratili smo njihove utakmice.Uvidjeli smo da se radi o jednoj dobroj i kvalitetnoj ekipi.Mislim da ćemo proći do finala. Imamo povoljan raspored . Idemo prvu utalmicu u Livno i  što je najbitnije  nadamo se povoljnom rezultatu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mersid Bureković, trener  malonogometnog kluba Neimari.

Zenički hakleri neće biti kompletni u prvoj utakmici polufinala. Problem su povrede igrača i žuti kartoni. Ipak u rosteru ima dovoljno kvalitetnih igrača za povoljan rezultat.

Stanje je možda i teže nego što je bilo u Bužimu.Tamo smo igrali bez Armina Kapetana i Mahira Karića, jer su bili povrijeđeni i još uvijek su. Na utakmici u Bužimu, Anel Dedić je dobio žuti karton, koji ga eliminiše za sljedeću utakmicu protiv Čulinog Mlina. Takođe povrijedio nam se prvi golman Haris Čakić, tako da ćemo relativno oslabljeni otići dolje. Računamo na ove momke, koji su u takmičarskom pogonu i vjerujem da će oni dostojno zamjeniti ove ljude, koji će biti odsutni.Poslije ove utakmice u revanšu na raspolaganju će nam biti Dedić “, izjavio je pred gostovanje trener golmana, Fadil Hodžić.

Polufinalni susret Čulin Mlin-Neimari igra se 1.aprila u Livnu sa početkom u 20,30 minuta.Revanš je 8.aprila.   (M.Pripoljac)