Danas i tokom vikenda u BiH nestabilno vrijeme

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Zenici je u 8 sati izmjereno 10 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa mogućom kišom krajem dana i tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Nestabilno vrijeme zadržaće se i tokom vikenda.

Za sutra, 01. aprila, najavljeno je pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina biće prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju, 02. aprila, u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno oblačno i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.