Rukometaši Čelika pobijedili Krajinu u Cazinu

Utakmica 13. kola Prve lige F BiH igrana u Cazinu između domaće RK Krajine i RK Čelika. Igrano u Sportskoj dvorani. Gledalaca oko 100. Rezultat 19:44 (poluvrijeme 9:22) – ubjedljiva pobjeda RK Čelika.

Sudije: Mešić i Gluhić. Delegat: Mevludin Šabić. Sedmerci: RK Krajina 2 (1), a Čelik 4 (3). Isključenja: RK Krajina 12 minuta. RK Čelik 6 minuta.
RK ČELIK: Hamid Mešan (7 odbrana), Mevludin Čehajić (11 odbrana), Muaz Kusić (5), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (1), Mirsad Čelenka (5), Bakir Pirić (9), Malik Delić (5), Tarik Kubat (1), Mario Filipović, Faris Rujanac (7), Velid Čelenka (5), Ajdin Starčević (2), Eldar Zukić (2), Ahmet Kačamaković (1). Trener Ljubomir Miki Filipović.
Rukometaši Čelika su brzom, dinamičnom, borbenom, lepršavom i izuzezetno dopadljivm igrom, brzim kontrama, u oba poluvremena postigli po 22, odnosno ukupno 44 gola za 60 minuta igre i pobijedili RK Krajinu u Sportskoj dvorani u Cazinu, sa gol razlikom od 25 golova!Krajnji RK Krajjina – RK Čelik 19:44 za Čelik.
Svi Čelikovci u listi stijelaca
Najviše golova za RK Čelik postigao je Bakir Pirić (ukupno 9, od čega 3 iz penala), dok su odmah iza njega Faris Rujanac sa 7 datih golova. Čak četiri igrača Čelika postigli su po 5 golova (Muaz Kusić, Mirsad i Velid Čelenka, te Malik Delić). Najstariji igrač u ekipi Čelika Ajdin Starčević (30 godina) i najmlađi Elar Zukić (sa 16 godina) postigli su po 2 gola. Danijel Jurić, Adnan Sumbljević, Tarik Kubat i Ahmet Kačamaković, dodali su po jedan gol, gdje je za izuzetno atraktivan gol Tarik Kubat dobio pljesak svih prisutnih u dvorani. Bukvalno, svi igrači Čelika, osim golmana Čehajića i Mešana davali su golove. I golmani su bili na nivou zadatka: Mevludin Čehajić je za jedno poluvrijeme odbranio 11 šuteva na gol, a mladi Hamid Mešan je branio čitavao drugo poluvrijeme i imao 7 uspješnih intervencija.
Kolektvna I izuzetno brza igra karakterisala je igru RK Čelika svih 60 minuta igre, tako da Čelik u ovom trenutku slovi za ubjedljivo najbržu ekipu Ligi. To su izjavili i ljubazni domaćini utakmice u Cazinu. Već u desetoj minuti igre bllo je 8:1 za Čelik, a u 12. minuti 9:2, tako da je na kraju prvog poluvremena rezutat glasio 22:9 za RK Čelik. U drugom poluvremenu, iako su u ekipi Čelika čitavo poluvrijeme na krilnim pozicijama igrali mladi šesnaestogodišnjaci Eldar Zukić i Ahmet Kačamaković, a na golu bio drugi golman Hamid Mešan, ipak Čelik je i u drugom poluvremenu dao isti broj golova (22), kao I u prvom poluvremenu, pa je krajnji rezultat utakmice glasio 44:19 za RK Čelik. Ostvarena je velika gol razlika od 25 golova u korist Čelika!
Nakon utakmice u CazinuiI prije toga pobjedom nad solidnom ekipom RK Žepča, opšti je utisak da RK Čelik trenutno ima najbržu ekipu u Ligi I da može nadtrčati svakog protivnka. To je, uostalom, izjavio I tener Čelika Miki Filipović.
Ljubazni domaćni u Cazinu su toplo pozdravili ekipu RK Čelika i kažu da u njihovoj dvorani odavno nije gostovala bolja I efikasnija ekipa.
U domaćoj ekipi RK Krajine bolji od ostalih bili su su Omar Nožić, koji je postigao 7 golova, Mirnes Rekić je dodao 5, a Smail Dautović 4 gola.
Evo i izjave trenera Filipovića:
,,Opravdali smo ulogu favorita na utakmici u Cazinu. Iskoristili smo utakmicu da svih 60 minuta trčimo. Dao sam šansu bukvalno svim igračima koji su putovali u Cazin da se dokažu, a najvažnije je da su svi utakmicu shvatili veoma ozbiljno. U nastavku prvenstva čeka nas dosta izazova. Čestitam igračima i idemo dalje. U Cazinu smo takođe iskoristili vrijeme da se družimo i razgovaramo, jer smo u Cazin, zahvaljujući predsjedniku Škrbiću, putovali na noćenje i puni pansion. Igrači su svoje zadatke ispoštivali, a predsjednik je obezbijedio sve druge uslove. Mislim da idemo dobrim putem!’’  rekao je za naš portal trener RK Čelika Filipović.
Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je, uz gromoglasan aplauz i odobravanje svih igrača, uručio kao nagradu za predan rad prigodan poklon treneru Filipovuiću – mobilni telefon.
,,Miki je zajedno sa njegovom pomoćnikom, našim mladim trenerom a dojučeršnjem igračem Čelika Amarom Kobilicom potpuno se 200 posto posvetio trenerskom poslu I RK Čeliku, i uz jako puno rada i odricanja oni grade jedan novi, brzi, čvrsti i u igri prepoznatljiv RK Čelik. Zato sam odlučio da Mikija nagradim prikladnim poklonom – mobilnim telefonom, kako bi saradnja i kontakti između njega I igrača bili još čvršći i bolji. Poznato je da Miki nije profesionlani tenener, jer nakon svog redovnog posla od 16 sati svakog dana putuje na tening, gdje igračima ubrizgava sve svoje znanje, sposobnosti i emocije!’’ rekao je Škrbić prilkom uručenja poklona treneru Mikiju Filipoviću.
Narednog vikenda RK Čelik ima prvenstvenu pauzu, jer je ekipa slobodna, ali će se narednih 15 dana redovno raditi I trenirati. Planirano je odigravanje jedne prijateljske utakmice.