Povodom Dana nezavisnosti BiH u Muzeju održan čas istorije i otvorena izložba

Povodom 01.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas je u Muzeju Grada održan prigodan program posvećen važnosti i značaju ovog datuma.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Muzeju Grada održan je čas istorije, a nakon toga otvorena je i izložba slika i citata o domovini autora Munira i Muhameda Tufekčića. ” Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji BiH kada su narodi svojom voljom i na demokratski način odlučili da žele samostalnu, suverenu i nezavisnu državu BiH i mi danas baštinimo i obilježavamo taj praznik, kazao je Vernes Menzilović, predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma i ličnosti Grada Zenica.

Ovo je peta samostalna izložba zeničkog umjetnika Munira Tufekčića. ” Motivi mojih djela su uglavnom patriotski i naše istorije i izuzetno mi je drago što imam priliku da u svom gradu pokažem ono što radim. S obzirom da sam direktor fondacije „Novi vidici“ osim časa istorije za sve građane pripremili smo danas izložbu mojih radova kao i izložbu izreka i citata koju je uradio Muhamed Tufekčić, kazao je Munir Tufekčić, autor izložbe.