Održan svečani program povodom Dana nezavisnosti u OŠ “Hasan Kikić”

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Osnovnoj školi Hasan Kikić u Tetovu održan je prigodan program.

Uz nastupe učenika, obraćanje zvanica upriličen je humanitarni bazar na kome su učenici prodavali kolače i na taj način sakupljali novac za pomoć nastradalom narodu Turske i Sirije. Uz pjesme, recitale posveće domovini nagrađena su i tri najbolja učenika ove škole. Predsjednik Skupštine Udruženja Bosanska čast Sedin Biogradlija ovom prilikom je nagradio Seminu Gađun, Amilu Malagić i Ajnu Hasić.
Biogradlija se zahvalio učenicima što održavaju konitinuitet ponosa na jedinu i jednu državu Bosni i Hercegovinu. Uz Biogradliju učenicima I roditeljima se obratio I dirrekor škole Mustafa Krgo i uz progodne riječi čestitao svima dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
U sportskoj sali održan je bazar na kome su učenici prodavali kolačiće i tako prikupljali sredstva za pomoć narodu Turske i Sririje koji su pogođeni zemljotresom. Program povodom Dana nezavisnosti održan je i u podružnoj školi u Gradišću gdje je također bio upriličen humanitarni bazar čija će sredstva biti iskorištena za istu namjenu.   (N.G.)