Danas oblačno sa snijegom i kišom

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša, ponegdje u Bosni može pasti i malo snijega.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, prolazno razvedravanje. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 7, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

Narednih dana kiša i snijeg

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu od 6 do 10, najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, najviša dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.