Nogometaši Čelika savladali Željezničar iz BL

Nogometaši Čelika odigrali su prijateljski meč protiv Željezničara iz Banja Luke, člana 1.lige RS-a. U veoma dobrom meču na kraju pobjedu je nakon preokreta slavila domaća ekipa rezultatom 2:1.

Od prve minute, crno-crveni su krenuli visoko na zadnju liniju gostiju, te su propustili nekoliko izglednih šansi u prvom poluvremenu. Karalić, Šijerkić i Durmiš nisu bili precizni iz dobrih situacija, dok je sjajan šut Žune odlično odbrani gostujući golman Stupar. Treba istaći da je nakon oštre igra u dva navrata, pred kraj prvog poluvremena gostujući igrač Pearth dobio crveni karton, te je morao napustiti igru. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu nekoliko izmjena s obje strane, a gosti na početku postižu pogodak za vodstvo 0:1. Primljeni gol nije obeshrabrio izabranike Armina Duvnjaka, koji ubrzo nakon primljenog gola dolaze do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je Davud Arnautović. Nastavili su se napadi domaće ekipe, a novi gol u mreži gostiju, koji su na poluvremenu promijenili i golumana postiže Mahir Karić za vodstvo Čelika 2:1. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:1, te na najbolji mogući način najavili gostovanje naredne subote u Grazu (Austrija) protiv drugoligaša GAK 1903.

To će biti i generalna proba pred početak sezone, koju će crno-crveni otvoriti utakmicom u okviru 1/8 finala Kupa BiH, 18. februara na Bilinom polju protiv Radnika iz Bijeljine.