ZENICA: Svečano otvoren restoran „960“ na Smetovima

U okviru prigodne svečanosti danas popodne otvoren je moderno uređeni restoran „960“ , reprezentativni objekat koji je u potpunosti promijenio identitet popularnog zeničkog izletišta Smetovi .

Firma “New aspect” d.o.o. Zenica, kao vlasnik, investirala je preko 300.000 KM u objekat koji će bez sumnje upotpuniti planinski i zimski doživljaj na omiljenom izletištu Zeničana.

“Ja i moji partneri, Kenan Redžić i Kenan Šabanović, smo na ideju da oživimo ovaj objekat došli prije oko tri mjeseca,a sama ideja je rezultat ljubavi prema Smetovima”, ukazao je Semir Ahmetspahić, jedan od partnera u projektu.

-Dodaje da je ovo prva faza a u planu su i nova investiranja u okolini objekta,prije svega postavljanje mobilnog dječijeg ski lifta, uz školu skijanja za najmlađe,a iduće godine proširenje ski staze i još neki sadržaji.

Moderno uređeni objekat koji će ne samo u zimskim danima nego tokom cijele godine biti prava oaza mira za Zeničane i posjetioce iz drugih gradova.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je istakao da je ovo predivan objekat,te da je njegova želja,kao čovjeka koji voli prirodu da oživimo Smetove i kako kaže „sve će se uraditi u narednom periodu da što više sadržaja ovo izletište ima“.

Grad će uložiti sredstva u infrastrukturu, dodao je Kasumović.

U ponudi restorana „960“ su bezalkoholna pića, ali i specijaliteti iz kuhinje koji će upotpuniti  boravak u ovom objektu čiji je enterijer oduševio sve one koji su imali tu privilegiju do sada pratiti proces preuređenja.

-Uvjereni smo kako će restoran “960”, moderni ambijent, ljubazno osoblje, brojni planirani sadržaji, uz jedinstven pogled na Smetove učiniti da ovaj objekat postane vaše omiljeno mjesto bilo da se radi o opuštajućem odlasku ili pak poslovnim sastancima u potpuno novom i drugačijem objektu koji je postavio nove standarde modernog, svjetskog, ugostiteljstva,poruka je iz Firme “New aspect” d.o.o. Zenica. (Š.B.)