“Zenica Adventure”: Zagrijavanje pred Novu godinu u srcu Zenice

Zenički zimski festival “ZEnica ADventure” polako se “zahuktava” i nakon četiri uvodna dana ocjena je da sadržaji u centru grada svakako nedostaju u Zenici, posebno u ovim blagdanskim danima.

Pred nama je posljednjih 11 dana 2022. godine, a program koje će Zeničani i svi posjetioci imati priliku pratiti svakako zaslužuju pažnju i podršku. Niske decembarske temperature nisu spriječile ljubitelje druženja i dobre muzike da isprate uvodne sadržaje, a vrijedi istaći da su se kroz “ZEnica ADventur”-e u prethothodna četiri dana na malom stage-u “Studengrada” predstavili Hanad Džehverović, Zeničanin koji krupnim koracima osvaja brojnu publiku širom BiH i regije, svirali su nam i Rima bend, BruhUuhu, Trojica, Pandemic stereo, Escandalo band, DJ Ruvex, Zlatan Karić i Cover Art bend, sinoć su svoj repertoar rock hitova predstavili i iskusni muzičari Auto stop benda, a ne smijemo zaboraviti i prigodno blagdansko druženje građana i Saveza izviđača na tradicionalnoj Grahijadi.

Nastavak Festivala u srce Zenice donosi također brojne i zanimljive sadržaje za sve generacije. Večeras u Studengradu nastupaju mladi momci iz GIS benda, a u srijedu Adis Škaljo&Puls bend. Uvertira za noćni program u srijedu je humanitarna akcija zeničkih bajkera iz MC Condor, koji pripremaju tradicionalnu aktivnost Kolačićem do osmijeha, prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića štićenicima JU “Dom-porodica”. 22. decembra, u četvrtak družimo se sa Kenanom Derviševićem, mladim zeničkim interpretatorom vrhunskih vokalnih sposobnosti, a u petak je sa nama energična Indira Forza ex. Colonia. Vikend nam donosi dupli program, u subotu od 12:00 sati počinje Mali šlager, sadržaj za najmlađe, a večernji termin rezervisan je za koncert “U susret Božiću”, Gradskog hora Kasiopeja. U nedjelju u podne na bini su momci iz grupe Gruver, koji će pratiti počasni bajkerski krug i dolazak Djeda Bajkera u posjetu mališanima u JU “Dom-porodica”, a dan kasnije još jedan DJ Soundclash, uz zeničke DJ-eve, Benju i Adija Resakovicha. Utorak 27.12. stižu nam gosti iz Hrvatske, regionalno poznata i popularna grupa Elemental, a odmah u srijedu uživamo u hitovima Perpetumobile. Zenički rockeri Taxi bend sviraju u četvrtak, 29. decembra, a od 30.12. program se “seli” na veliki stage na koji nam prvi stiže ekipa Regine. Posljednji dan 2022. godine rezervisan je za cjelodnevnu zabavu koja počinje tačno u podne, dječijim dočekom Nove godine i druženjem sa Djeda Mrazom. Novu 2023. čekamo na velikom stage-u uz Divahanu, Amela Ćurića&Jelenu Čabarkapu i neizostavni vatromet tačno u ponoć. Hvala svima koji su do sada posjetili naš čarobni gradić, a veliko HVALA i pokroviteljima, kompanijama Regionalna deponija Mošćanica, Aura osiguranje, Prevoz putnika Zavidovići i Tuzlanska pivovara kao i generalnom pokrovitelju Festivala Gradu Zenici. Vidimo se u srcu Zenice!