Otvorena 36. Međugradska izložba sitnih životinja i 19. Specijalna izložba zeničkog prevrtača

U organizaciji zeničkog Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Zenici je danas otvorena 36. Međugradska izložba sitnih životinja i 19. Specijalna izložba golubova rase zenički prevrtač.

Ove godine održava se u Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, a biće otvorena do nedjelje, 04. decembra do 14 sati.

“Ove godine imamo ukupno oko 1.300 eksponata, među kojima je oko 500 golubova, 360 ptica, 42 primjerka peradi i 30 kunića, a posebnost ove izložbe su i majmun, labudovi, činčile i druge vrste životinja, eksponati našeg posebnog gosta izložbe, Amera Beganovića, vlasnika Konjičkog klub sa mini zoo vrtom SMET”, navodi Almir Muco, predsjednik Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja.

“Kao i tokom niza prethodnih godina, izložba u Zenici je sa vrlo kvalitetnim eksponatima, prisutne su mnogobrojne rase, lijepo je sređena i jedna je od boljih u BiH, kao što je i zeničko Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja, jedno od boljih udruženja u našoj zemlji”, kaže Đuro Mitraković, predsjednik Sudijske organizacije pri Savezu BiH, napominjući da već sada vidi da bi na izložbi moglo biti 50-tak šampiona proglašeno, mada će zvanično proglašenje biti na kraju ocjenjivanjivanja. (V.J.)