Košarkašice Čelika maksimalno iskoristile reprezentativnu pauzu, u nedjelju gostuju u Brčkom

FOTO: Zenicainfo.ba

Dvije pobjede protiv Zrinjskog u Mostaru sa 73:78 i Mladog Krajišnika na domaćem parketu sa 75:65 i sa porazom od Banovića sa 67:80 učinak je košarkašica Čelika u dosadašnjem dijelu Premijer lige.

Reprezentativnu pauzu ekipa trenera Armela Mujakovića maksimalno je iskoristila kako bi se što bolje spremila za derbi susret 5. kola u Brčkom protiv ekipe Lavovi. Brčanke su trenutno drugoplasirane na tabeli sa 7 bodova i učinkom od 3 pobjede i 1 porazom. Iako domaće košarkašice važe za favorita u redovima zeničkog ligaša ne razmišljaju o predaji.

„Nakon pobjede protiv Mladog Krajišnika imali smo pauzu od sedam dana. Pojačali smo intezitet treninga i pokušali smo da se spremimo za ekipu Lavova. Mi ćemo pokušati da odigramo dosta dobru utakmicu. Vidjećemo koliko su umorne od igranja u Waba ligi i sistema srijeda-subota. Generalno smo spremni. Imamo nekih malih prehlada. Almedina Ahmić je malo nahlađena ali mislim da će biti spremna za utakmicu. Kod njih se sve vrti oko Mirele Halilović, Milice Džokić i Jelene Lazarević. Pokušaćemo da zatvorimo njihove glavne igračice. Ako uspijemo u tome mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu“, izjavio je nakon jutrošnjeg treninga trener Armel Mujaković.

U dosadašnjem dijelu prvenstva košarkašice Čelika uz jedno kolo pauze odigrale su tri utakmice. Dva puta upisale pobjedu uz jedan poraz. Za stručni štab rezultata je bio očekivan.

„Mi nemamo neke posebne ciljeve u ovogodišnjem prvenstvu, niti da jurimo mjesto u vrhu tabele. Pokušaćemo da razvijemo što više mladih igračica. Mi smo zadovoljni sa ovim. Nismo zadovoljni jedino sa porazom kod kuće od Banovića. Liga je duga i pokušaćemo da postignemo što više pobjeda. Ako se dokopamo četvrtog mjesta mislim da bi to bilo idealno za nas“, optimista je trener Mujaković.

Utakmica 5. kola Prvenstva BIH u košarci za žene Lavovi-Čelik BH Telecom igra se u nedjelju 4. decembra u Brčkom od 17 sati. (M.P.)