Akcija dobrovoljnog darivanja krvi studenata Univerziteta u Zenici

Na inicijativu Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta zeničkog Univerziteta, a u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica danas je u prostorima ovog fakulteta, organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za studente Univerziteta u Zenici. 

“Ova akcija je od izuzetnog značaja za sve nas, jer darivanje krvi je izuzetno važna aktivnost, pogotovu za nas mlade, jer znamo da se krv ne može kupiti i može je darovati samo potpuno zdrava osoba, a mi kao mlade osobe treba tu odgovornost da preuzmemo i da darujemo krv, kako bismo pomogli što više ljudi”, ističe Elma Mujić, predsjednica Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta u Zenici, izražavajući zadovoljstvo zbog dobrog odziva studenata na današnjoj akciji, te što im je Crveni križ Zenice omogućio da realizuju ovu ideju.

“Ovo mi je prvi put da sam darovao krv i osjećam se odlično nakon tog čina, jer mi je drago da ovim gestom mogu pomoći nekom, zbog čega planiram i ubuduće darivati krv kad god mognem i zašto da ne ako je to nekom spas, kaže jedan od učesnika današnje akcije”, Harun Zadić, student druge godine Mašinskog fakulteta zeničkog Univerziteta. (V.J.)