Duvnjak: Na poziciji smo koju zaslužujemo, kratak odmor pa pripreme za drugi dio sezone

Foto: NK Čelik/FB

Pobjedom od 5:0 u gostima nad ekipom Unisa u Vogošći, nogometaši Čelika okončali su jesenji dio takmičenja u Drugoj ligi Centar.

Ova pobjeda bila je ujedno i poklon navijačima Robijašima za njihov 34 rođendan. Prvi dio ligaške trke zenički ligaš završio je sa omjerom 12 pobjeda, 2 neriješena rezultata (sa Borcem iz Jelaha i Ilijašom) i jednim izgubljenim susretom protiv visočke Bosne. Zasluženo su osvojili titulu jesenjeg šampiona Druge lige sa 38 bodova na svom kontu ali i sa najboljom gol razlikom od  46:8. U kući nogometa na Bilinom polju zadovoljni su urađenim u prvom dijelu sezone.

„Naravno da smo zadovoljni. S obzirom da smo na prvom željenom mjestu na tabeli. Bilo je na početku par kikseva. Kako se nekoliko ekipa pojačalo na početku pokazalo se evo i sa Ilijašom da imamo neočekivani kiks, bez obzira što su u tom trenutku bili na posljednjem mjestu. Drago mi je samo što smo se svaku utakmicu mi pitali koji će biti rezultat. Drago mi je što smo svaku utakmicu od prve do posljednje minute igrali napadački nogomet. Samo u tri meča nas je napustila sreća i nismo imali željeni rezultat, odnosno pobjedu. Definitivno smo zasluženo prvi. Prvo slijedi odmor a onda ozbiljne pripreme za drugi dio sezone“, izjavio je za Zenicainfo.ba šef Stručnog štaba NK Čelik, Armin Duvnjak.

U nastavku za crno-crvenu mašinu slijedi borba na dva kolosijeka. Prvenstvo i Kup, gdje ih u 1/8 finala na domaćem terenu čeka duel sa bivšim premijer ligašem Radnikom iz Bijeljine.

„Za sve nas je ovo nešto novo. Da nismo vjerovali u ovu ekipu ne bi ni pokušavali da igramo na dva fronta. Uz par pojačanja na zimskom prelaznom roku, vjerujem da ćemo biti konkurenti i u Kupu sa jačim ekipama. Sigurno da ćemo ići na prolaz, pa vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Otvorio nam se dosta žrijeb, ali moramo na terenu pokazati da ćemo biti bolji suparnik. U toku prelaznog roka ćemo vidjeti na kojim pozicijama smo deficitarni. Smatram da treba još zaoštriti konkurenciju jer nam slijedi naporna polusezona. U prvenstvu imamo šest -sedam gostovanja ekipama koje su na prvih par pozicija“, kaže Duvnjak.

Nakon testiranja svi nogometaši upoznati su planom kako trebaju raditi pojedinačno na pauzi. Kako je najavljeno iz stručnog štaba nogometaši Čelika ponovo će sa trenažnim procesom krenuti nakon novogodišnjih praznika.

Čelik će u osmini finala ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine. Utakmice 1/8 finala kupa igraju se 18. i 19. februara 2023 godine, dok proljetni dio sezone u Drugoj ligi Centar starta početkom marta. (M.P.)