Zenica: Obilježavanje 17. godišnjice Dana Oružanih snaga BiH

Povodom obilježavanja 17. godišnjice Dana Oružanih snaga BiH, danas je u kasarni „7. muslimanska brigada“ u Zenici priređen prigodan program.

Za oko 400 učenika osnovnih škola sa područja Grada Zenica, te iz Jablanice i Zavidovića, kao i članove Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju- Mala sirena Zavidovići, organizovan je obilazak Kasarne,uz prezentaciju dijela vojničkih vještina, repelling sa helikopterom, prikaz dijela naoružanja i opreme, prigodno predavanje, te gađanje vazdušnom puškom i Air-soft puškom.

“Ponosan sam na ovu današnju aktivnost jer smo u prilici da ugostimo djecu, odnosno učenike koji su budućnost ove zemlje i bitnim smatramo da se u ovom njihovom dobu razvije osjećaj patriotizma”, izjavio je major Enis Herić, komandant Kasarne.

Major Herić je ukazao da je do sada u okviru obilježavanja Dana Oružanih snaga BIH, realizovan turnir u malom nogometu, kao i akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Komanda 1. pješadijskog bataljona, 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u četvrtak, 24. novembra u kasarni „7 muslimanske brigada“ organizuje svečano postrojavanje. Na ovaj događaj pozvani su gosti iz javnog i kulturnog života, kao i ličnosti iz zakonodavne i izvršne vlasti ZDK i Grada Zenice. (Š.B.)