Pezer očekuje još bolje rezultate

Osmo mjesto na  na Svjetskom  dvoranskom atletskom prvenstvu  u Beogradu, sa hicem 20,94 metra,četvrto na Mediteranskim igrama u Alžiru sa 20,23 m i najbolji ovogodišnji rezultat  na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici kada je kuglu bacio na daljinu 21,06 m, rezime su protekle sezone Mesuda Pezera,bh rekordera u bacanju kugle.Povreda na Mediteranskim igrama  uticala je na dalji tok sezone i izostanak sa nekih važnih takmičenja.

Ove godine me očekuju Svjetsko dvoransko prvenstvo u Kini i Svjetsko prvenstvo na otvorenom u Mađarskoj. To su mi dva glavna cilja da se spremim što je moguće bolje.Imao sam malu povredu prošle godine, koja me vratila unazad.Hvala bogu evo već mjesec dana sam u trenažnom procesu .Pravim najbolje rezultate u svojoj karijeri .Željan sam dobrih rezultata i treninga.Nadam se da će ova godina biti dobra samo da me zdravlje posluži,“izjavio je za RTV Zenica, Mesud Pezer.

Nakon zaslužesnog odmora Pezer je počeo pripreme za narednu sezonu.Zajedno sa trenerom Mehmedom Skenderom,već mjesec dana svakodnevno je na poligonima Kamberovića polja.Nakon Zenice pripreme će u decembru nastaviti u Švedskoj gdje će ostati dvije sedmice.Potom slijedi odlazak u Beograd gdje će trenirati u dvorani do kraja januara kada počinju dvoranska takmičenja.

Posljednji mjesec dana kako smo u trenažnom procesu , redovno analiziramo detalje i unaprijeđujemo trenažni porces.Dogovorili smo se i zaključili smo _­….Hoćemo, možemo bolje.Juče je Mesud  poslije četiri nedjelje treniranja bacio kuglu preko 20 metara i to lagano bez jakog treninga,“poručio je  Mehmed Skender trener zeničkog rekordera u bacanju kugle.

Dva glavna cilja Mesuda Pezera u narednoj sezoni su Svjetsko dvoransko prvenstvu u Kini u martu naredne godine i Svjetsko atletsko prvenstvo u Mađarskoj u avgustu.

Daću sve od sebe da ovu godinu jer  najbolje godine su tu, imam 28 godina da postignem najbolje rezultate i da prebacim tu magičnu dužinu preko 22 metra,“optimista je Mesud Pezer.   (Mirsad P.)