Potpisan Ugovor o proširenju Trening centra NS BiH u Zenici

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković i gradonačelnik Fuad Kasumović danas su u Gradskoj upravi Zenica potpisali Ugovor o nastavku zajedničkog aranžmana realizacije projekta izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici-II faza.

Istakli su da je proširenje trening centra NS BiH milionski projekat, čija realizacija bi uskoro trebala zaživjeti u Zenici. Prema najavama potpisnika ugovora, mnogi su benefiti koje će ovaj projekat donijeti Zenici, ali i strateškom razvoju bh. nogometa.

Sigurno da je danas jako bitan dan za fudbal, zato što je, evo, nastavak strateškog projekta ovdje u Zenici. Svima je poznato da gore postoji TC NSBiH, a mi smo odlučili da idemo u nastavak tog projekta, jer imamo za to potrebe kako u smještajnom kapacitetu, tako i što se tiče infrastrukture samih terena”, kazao je Zeljković.

Kasumović je napomenuo kako je Gradsko vijeće već donijelo odluku o javnom interesu da se ide u realizaciju ovog projekta, u kojem će doprinos grada biti svi administrativni poslovi oko procesa eksproprijacije zemljišta, od kojeg je dio i u privatnom vlasništvu.

Nogometni Savez će izdvojiti novac za eksproprijaciju zemljišta, a realizacija ovoga projekta će biti dobra za Zenicu, jer će ovdje raditi mnogi ljudi. A dobro je i za reprezentaciju BiH, jer će od sada na jednom mjestu biti sve omogućeno”, ističe Kasumović.

Druga faza, za koju je danas potpisan ugovor obuhvata izgradnju novog smještajnog objekta sa svim pratećim sadržajima za trenažni proces u skladu sa FIFA i UEFA standardima, te dva nova fudbalska terena sa prirodnom travom.

Podsjetimo da je prvi dio ovog Projekta uspješno završen 2013. godine,  kada je svečano otvoren Trening centar. (M.H.)