Titula Premijer lige BiH za Vedada Karića

Vedad Karić

Za vikend su u Banja Luci vožene dvije utrke u drumskom biciklizmu koje su riješile dilemu oko titule Premijer lige BiH za seniore. Vedad Karić, član biciklističkog kluba “Rotacija spin” je sa ovim utrkama dodao nove bodove na svoj konto, te uz ostale uspjehe koje je ostvario tokom sezone dodao i osvojenu titulu Premijer lige BiH.

Posljednom pobjedom Vedad je potvrdio da je najbolji bh. biciklista u seniorskoj konkurenciji i da rezultati iz proteklih sezona nisu bili slučajnost, već plod kvalitetnog rada tokom cijele sezone.

Veoma iscrpljujuća sezona za mene, sezonu koju sam otvorio krajem februara, a evo kraj je oktobra i još uvijek sezona traje. Nakon utrke kroz Hrvatsku na kojoj sam vozio 1100 kilometara u šest dana, sam prolazio kroz jako težak period obzirom da sam bio jako iscrpljen i iskren da budem bojao sam se da li ću uspjeti privesti sezonu na najbolji način. Međutim, uprkos iscrpljenosti, nekako sam smogao snage i u posljednjih 20 dana uradio dovoljno da na ovim nastupima u Banja Luci ovjerim naslov Premijer lige BiH“, izjavio je nakon osvajanja titule Vedad Karić, član biciklističkog kluba „Rotacija spin“ iz Zenice. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba