U mjesnim zajednicama Grada Zenica se, uz podršku Vlade Švicarske i Švedske, realizuje nekoliko projekata

FOTO: zenica.ba

U sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ u pet mjesnih zajednica Grada Zenica realizuju se infrastrukturni projekti.

U mjesnim zajednicama Briznik, Janjići, Donje Babino i Stranjani završeni su radovi na sanaciji i asfaltiranju puta.

Radovi na postavljanju sistema grijanja u društvenom domu u MZ Gorica su u toku, kao i radovi na sanaciji zelenog mosta u MZ Donje Babino.

Realizaciju navedenih projekata sufinansiraju Grad Zenica u omjeru 70 posto i Vlada Švicarske i Švedska 30 posto kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

zenica.ba