Press u KŽK Čelik: Najava nove sezone, predstavljen i generalni sponzor

Neizvjestan početak košarkaške sezone u BIH stvorio je klubovima dosta problema u trenažnom procesu i pripremama za narednu sezonu.

U Košarkaškom ženskom klubu Čelik radili su tokom cijelog ljeta i uspjeli su uz pomoć sponzora konsolidovati stanje nakon pandemije korona virusa.

„Tokom ljeta redovno smo održavali treninge. Svi naši pogoni su aktivno radili u punom sastavu. To je sigurno rezultiralo dobrim plasmanom a samim tim i aktivnostima i motivacijama za dalje. Mogu odgovorno da kažem da ćemo u ovoj sezoni 2022/23 godina nastupiti u devet takmičenja. Uspjeli smo ostvariti i poslovne partnerske odnose sa dosta kompanija. U narednoj sezoni naš generalni sponzor biće BH Telecom“, izjavila je Senaida Tabić, predsjednica KŽK Čelik.

U narednoj sezoni fokus će biti na afirmaciji mladih košarkašica koje će činiti okosnicu tima.

„Čitavo ljeto smo trenirali, popravljali tehničke nedostatke, te pokušali da popravimo njihovo fizičko stanje. Te greške ne možemo da ispravljamo u toku sezone, kada krene liga. Kao što znate, naša najbolja igračica Ajla Selimović je napustila ekipu i otišla je u Celta Vigo (Španija). Mi smo u toku sezone doveli dvije nove igračice, to su Berina Mustafica i Zerina Kadić, koje su bile glavne nositeljice svoje ekipe u ŽKK Konjic. Od ove sezone odlučili smo oformiti drugi tim te ga uključiti u takmičenje u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Cilj je da mlade igračice steknu potrebno iskustvo, a tu će ekipu voditi trenerica Aldijana Iriškić“, izjavio je Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Jedna od novih igračica u klubu je i Berina Mustafica koja je u Zenicu stigla iz Konjica.

„Mislim da sam se prilagodila timu i životu u Zenici. Uprava i djevojke su me odlično prihvatile. Uklapam se generacijski i sa svojim sportskim ambicijama, a drago mi je da se potencira obrazovanje što je odlična kombinacija za mene”, izjavila je Berina Mustafica, na današnjoj press konferenciji.

Klub je u pauzi napustila najbolja igračica Ajla Selimović, dok su trenutno van trenažnog procesa  Arduana Delić koja se operisala i propustit će ovu sezonu, i Emana Pašalić čiji  se povratak očekuje uskoro. U stručni štab vratila se i trenerica Aida Kalušić. (M.P.)