Danas oblačno sa lokalnim pljuskovima

U Bosni danas pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak u Bosni se prije podne prognozira oblačno. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena.