LED rasvjeta za MZ Mošćanica

Gradska uprava Zenice implementira projekat proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice, a čija je ukupna vrijednost 4.661.206 KM. A  zahvaljujući ovome projektu, Mjesna zajednica Mošćanica večeras je po prvi put dobila rasvjetu.

Za mještane Mošćanice ovo je historijski dan, jer kako navode do sada su bili jedina mjesna zajednica na području grada bez ikakve rasvjete.

Pa nama će ova rasvjeta puno značiti. Ovo je jedina mjesna zajednica gdje nije bilo nijedne sijalice. Ovo je historijski dan za Mjesnu zajednicu Mošćanica. Za mještane, za kretanje u noćnim satima bit će lakše“, kazao je Mersad Perčo, predsjednik MZ Mošćanica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović svečano je pustio u rad LED rasvjetu u ovoj mjesnoj zajednici.

Ja sam naredio da se prvo ova osvijetli kompletno. Ovog momenta smo pustili da u zdravlju, veselju mještani Mošćanice koji su to davno zaslužili imaju osvjetljenje“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Gradska uprava će nastaviti sa implementacijom projekta proširenja javne rasvjete i u ostalim mjesnim zajednicama na području Zenice, želeći time poboljšati svakodnevni život građana. (A. S.)