BHI-KF započela kampanju

Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad sinoć je u VIP salonu Gradske arene predstavila svoje kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima koji će se održati 02. oktobra 2022. godine. 

Iako je, uslovno rečeno, mlada stranka na političkoj sceni, Bosanskohercegovačka inicijativa iza sebe ima mlade, sposobne, energične ljude koji našu zemlju mogu povesti u bolje sutra te donijeti joj promjene. Kako su naveli, rezultat njihovog rada i zalaganja jesu pozitivna i zadovoljna iskustva građana. Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad je stranka koja je spoj mladosti i iskustva, na čelu stranke je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji iza sebe ima tim mladih ljudi, koji zajedno sa njim donose pozitivne promjene kako u Zenicu, tako i u Bosnu i Hercegovinu.

Sinoć je predstavljena lista kandidata za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Federacije BiH, a na listi se nalazi sedam kandidata zajedno sa Aidom Baručijom koja je nositeljica ove liste. Baručija je ovom prilikom istakla da je upravo ova stranka dokaz da se promjene mogu donijeti u bh. društvo.

Predstavljeni su kandidati za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 6 koja obuhvata općine: Kakanj, Breza, Visoko, Vareš i Olovo. Na listi se nalazi pet kandidata zajedno sa Fuadom Breščićem koji je nosilac liste.

Predstavljeni su kandidati za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, izborna jedinica 5 koja obuhvata Zenicu, Žepče, Zavidoviće, Maglaj, Doboj-Jug, Usoru i Tešanj. Na listi se nalazi osam kandidata, zajedno sa Kenanom Uzunovićem koji je nosilac liste.

Kandidatska lista za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona broji ukupno 40 kandidata, a nosilac liste je Fuad Kasumović. On je ovom prilikom pozvao građane da izađu na izbore, da glasaju kako bi promijenili vlast i strukturu države. Istakao je kako će doprinijeti pozitivnom razvoju kantona i grada i kako će ulagati u mnoge segmente za razvoj kulture, obrazovanja, privrede.

Opći izbori održat će se 02.10.2022. godine, a 02. septembra je počela predizborna kampanja uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini. (A. S.)