BNP Zenica: Septembarske pozorišne aktivnosti

Bosansko narodno pozorište Zenica otvorilo je 73. sezonu.

Pozorišna 2022/23. sezona otvorena je predstavom za najmlađe „Psić boje neba“, a septembar i oktobar će biti orijentisani na igranje repriznih predstava.

Već smo započeli sa dva nova projekta, to je predstava za djecu „Pinokio“ koju radi naš, već stalni saradnik Darko Kovačovski iz Bugarske i radimo predstavu za odrasle, predstava „Trainspotting“ koju režira kućna rediteljica Lajla Kaikčija. Osim toga imamo i neke gostujuće predstave, već smo dogovorili datume igranja dvije monodrame. To su: monodrama Dragana Marinkovića Mace „Kakva ti je žena, takav ti je život“ i „Sex i glad“ Tarika Filipovića“, kazao je u razgovoru za Zenicainfo.ba Elvir Škiljo, marketing BNP-a.

Bosansko narodno pozorište Zenica će učestvovati na dva festivala.

Prvi od njih je Festival profesionalnih lutkarskih pozorišta u Bugojnu gdje ćemo se predstaviti sa predstavom „Psić boje neba“ i krajem oktobra u Takmičarski program brčanskog, jako značajnog festivala u regiji je ušla predstava „Kuća“ gdje ćemo se takmičit za nagrade“, dodaje Škiljo.

Ostale informacije o pozorišnom repertoaru svi zainteresovani mogu potraži na društvenim stranicama BNP-a, a karte za predstave se mogu kupiti u marketnigu zeničkog pozorišta. (A. S.)