Vedad Karić državni prvak u MTB usponu

Jučer je u Vitezu održana biciklistička utrka državnog prvenstva u MTB usponu gdje su svoj nastup imali i članovi zeničkog kluba “Rotacija – Spin”. Start utrke je bio u centru grada, a cilj na izletištu Zabrđe u dužini od 10,2 kilometara.

Najbrži je bio naš najbolji biciklista Vedad Karić koji je navedenu stazu prešao za 34 minute i tako osvojio naslov državnog prvaka u MTB usponu. Vrijedi spomenuti da su biciklisti “Rotacije – Spin” imali čak četvoricu u prvih deset u generalnom plasmanu i time pokazali da su sigurno najjači klub u državi.

I prije Europskog prvenstva govorio sam da se nalazim u stvarno jakoj formi što sam ponovo i pokazao. Na Europskom prvenstvu sam imao taj problem sa biciklom koji je uzrokovao to da nisam imao plasman, međutim nisam želio da prospem sav trud koji sam uložio i nastavio sam sa treningom koji je rezultirao ovom pobjedom. Da bi bili priznati izvan granica svoje države uvijek je bitno da ste u njoj najbolji jer vas drugi takmičari  gledaju drugim  očima pa mi baš zbog toga ova pobjeda postaje još draža. Sezona nije gotova, naredni ispit je za 20-tak dana gdje ću voziti trku kroz Srbiju, a sedmicu poslije Cro Race gdje se iskreno nadam  da bi mogao napraviti  zapažen rezultat“, izjavio je nakon utrke u Vitezu Vedad Karić.

Članovi biciklističkog kluba „Rotacija spin“ narednog vikenda idu za Bileću gdje će u okviru Premijer lige voziti MTB maraton i na isti idu sa velikim ambicijama. (M. P.)

Vedad Karić