ZENICA: U Trening centru održava se ljetni kamp za U-17 reprezentativce BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

U Trening centru Nogometnog fudbalskog saveza BiH u Zenici se od 26. do 29. jula održava ljetni kamp za U-17 reprezentativce Bosne i Hercegovine. Selektor Nermin Šabić za ovu reprezentativnu akciju je pozvao 27 igrača iz BiH i inostranstva.

Planirano je da igrači u Zenici odrade pet treninga i odigraju kontrolnu utakmicu. Cilj ovog kampa je da se pokuša proširiti krug reprezentativaca i da se dobiju novi igrači. Pružena je prilika nekim novim igračima a na njima je da pokažu.

Ovogodišnja sezona otvorena je u martu Elitnim krugom kvalifikacija za godište 2005. koji su kvalifikacije za Euro odigrali dosta dobro protiv protivnika kao što su Španija i Belgija.

U tom trenutku je za nas to bilo i Evropsko prvenstvo. Španija i Belgija bili su jači i bolji protivnici. Pored dva poraza upisali smo pobjedu protiv Estonije. Generalno mogu biti zadovoljan sa onim što su dječaci pokazali. Nakon toga preuzeli smo generaciju 2006. godište pred kojom su kvalifikacije u desetom mjesecu. Iza nas su pet prijateljskih utakmica i jedan razvojni turnir i dvije prijateljske utakmice. Riješili smo to na najbolji mogući način ostvarili smo pet pobjeda i to je ono što nam ulijeva nadu za deseti mjesec, da bi mogli nastaviti kontinuitet odlaska na Elitni krug“, izjavio je za Zenicainfo.ba selektor U17 nogometne reprezentacije BiH Nermin Šabić.

Kvalifikacije za Euro 2022/23. godine održat će se od 24. do 30. oktobra u našoj zemlji. Bh. kadeti su u grupi 2 sa selekcijama Ukrajine, Azerbjedžana i Lihtenštajna.

Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo dobre rezultate i da ćemo ostati u Elitnoj grupi. Imamo ovaj kamp u julu. Predviđene su prijateljske utakmice i za august i septembar. Pokušat ćemo pored te četiri prijateljske utakmice još da nađemo jednu kvalitetniju ekipu. Ja se nadam da ćemo biti spremni da se plasiramo za naredni krug. Na Elitnom krugu se nadam da ćemo imati bolju sreću nego ove godine, neki lakši žrijeb. Sve ekipe su kvalitetne, dosta se ulaže u svim zemljama i ne smijemo olako shvatiti bilo kojeg protivnika“, naglasio je selektor Nermin Šabić.

Završni turnir kvalifikacija za Euro 2022/23. će biti održan 2023. godine u Mađarskoj. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba